4.5.09

Fedup, aku tak tipu

Oh fedup, sumpah aku tak tipu. Kau tak caya? lantak kau la, aku tak kisah pun.

Rasa macam nyampah aku stay lama2 kat sini tak balik lagi kampung halaman. Stay lama2 pun bukan ada motif pun, rasa sakit hati ada la. Tak da sebab aku nak happy. Di mana kau kebahagian oi..!! Aku perlukannya, dah lama dah kot aku menanti.

Kadang2 manusia ni tak da sifat kesedaran jugak, tak prihatin pada sekeliling. Reason aku cakap macam ni? Kisahnya jumaat yang lepas time nak pergi solat Jumaat. Ya, aku tak ponteng ok.! Hari tu aku turun tunggu bas lambat so dalam pukul 1.10 macam tu bas dah tak ada la. Padahal hari2 biasa ada lagi bas time tu nak angkut pergi masjid. Maybe driver pun nak cuti jugak kot. PUBLIC HOLIDAY! Manusia, kalau naik kereta tu ada kosong pandai2 la tumpangkan orang lain sama. Tak terfikir ke kawan? Dan hari tu jugak aku tengok sorang insan ni menolak kawannya yang OKU berkerusi roda ke masjid Ar-Rahman dari kolej Za'ba (7th). Gila tu jauh, mana sifat kemanusiaan insan lain yang boleh tolong stop kenderaan & tumpangkan. Aduhai, kesian+sedih aku tengok. Bayangkanlah manusia. Dan bagi aku tengah hari tu, aku di tumpangkan naik kereta si Hud untuk ke masjid. Terima kasih.

Dah habis. Aku tak tau nak tulis apa dah. Oh hidup, mana kebahagian? Jom nyanyi lagu BESTARI. Mau tak? Tak mau sudah. Aku tak kisah pun sebab aku pun tak mau nyanyi. BoOo la~

1 comment:

Angin a.k.a Yuyu Esumi a.k.a Hang Lipo said...

sedihnyew dengar cite ni......
kat dunia ni susah nak dpt org yg sanggup tolon org lain...bukan xde..tapi satu dalam sejuta pun susah...moga manusia akan sedar...kita yang sempurna tidak semestinya benar2 sempurna dimata tuhan...