17.9.11

Hari esok lusa dan kedepan


Hari itu kian tiba.


Ya, kena happy. Ala-ala jejak kasih sama kawan tiga tahun mengadap buku di sana. Ya, kena gembira jangan susah hati gundah gulana. Masalah kecil buat-buat tak ada. Sebab kita manusia kan dikurniakan dengan akal. Sekali sekala elok diguna untuk tipu daya, yang baik dan sunat boleh hendaknya. Senyum hati gembira, lalala.

Tiket bas ke tempat asing selama 4 bulan tu dah beli. 43 mata wang Malaysia jenama sama itu bas macam biasa. Style kak tu bagi seat last sekali angka 10 dekat belakang. Melompat-lompat sakit pening kepala la jawabnya. Tak pa rindu lama tak nai bas turun dekat Pudu Raya, Eh Pudu SENTRAL nama baru pak Najib laki Rosmah kasi. 1 Malaysia !


Perjangkaan aku merempat di sana selama 2 minggu cukup-cukup kiranya. 25 malam away dari Jitra ke sana bumi kota raya Kuala Lumpur selama 2 minggu 11, 12, 13 hari macam tu la. And for now saat jejak kasih mencari IHSAN kawan-kawan untuk tempat berteduh siang dan malam di tempat orang. Satu nama kawan dah tak boleh stay dah sebab katanya bilik sempit. Orang tak sudi faham-fahamlah sendiri. Ok terus mencari mereka yang lain.


26 . 1 . 7 . Selamat-selamat semua diharapnya. Apa yang penting senyum dan gembira. Itu perasaan serabut dan sebagainya boleh sembunyi dan pendam. Senyum, ada orang nak tangkap gambar. Why so serious kan?Bak kata abang Lidah, dont think, just write. Selamat hali laya hali ke 19!

Itu Hantu Bonceng baru tengok semalam secara haram, bolehlah . .

No comments: