30.12.12

Yo , Another post kosong .

Salam.


Masih bernafas . Esok lusa tahun baru masihi 2013.
Sihat-sihat semua?

Lepas habis belajar keja. hutang perlu selesai. tapi tak start langsung satu sen bayar lagi. hurrmmm, mampus.
Cukup bulan depan, Januari genap setahun aku kerja dekat contact center Celcom. Serius dah bosan. bosan jawab call dengan gaji ciput. Oh ya, starting next month aku dah back to normal shift after 5 month straight of split shift. Bila kau dah back to normal shif kau akan hilang banyak duit. No more free OT. Lepas ni income tak 2K dah, shit.

You know what, aku realise aku tak da life. Kerja then balik, kawan dekat tempat kerja saja then laman sosial. Dengan budak rumah pun kurang cakap, oh God what happen to me. Dalam diri ni kosong. I'm not talking about GF , lover or what so eva. I mean friend . Memang aku spesis kurang ramah mesra alam kot susah nak masuk dengan orang. Komunikasi aku fail !

Bila off day saja tak tau buat apa pergi bakar duit dekat wayang Mid marathon movie sorang-sorang. Gila forever alone. Come on next year dah masuk 25. Kadang kala aku jeles sendiri dengan friendship adik aku dengan kawan2 dia. Balik kampung pun serius aku tak da kawan rapat nak lepak, dengan dekat sini plak dengan kawan tempat kerja saja tu pun time waktu kerja. Serius aku kena format hidup aku ni.

Oh ya, this week aku ada lepak kejap sama Pok Li. Dia pun sambung master, datang KL cari bahan. Tahniah, semua kawan2 aku sambung master! One of the point keluar dari mulut dia time lepak tu asking aku bila nak keluar kereta. Aku senyap tak jawab. Masalah aku bukan tak da duit, kalau nak aku boleh ja kerja kuat, OT sampai lebab pun ok. Tapi reason malas nak cakap sebab honestly dah lama aku tak drive lepas dapat lesen and aku lupa dah fobia plus takut. FYI, aku ada lesen full dan lepas dapat lesen aku jarang drive then pastu takut or fobia such as parking tak perfect, accident or what so eva, Hectic kan? And Pok Li pun aku keluar la point cakap kereta tu perlu sebab aset dan penting incase kalau ada emergency. Aku terdiam time part emergency tu bayangkan tengah malam ada bad news emergency dekat kampung dekat kampung and aku tak da kereta macam mana. Mohon di jauhkan.

Sometime aku rasa nak delete blog ni, then nak create baru aku private aku tulis macam diari. Arghhh biarkan. Till then, take care. Btw, Mamee Chef perisa Tom Yam yang baru keluar kat TV overated, tak sedap. Hidup MAGGEE! ! !! ! 






Regards,
Fat boy Khairol .

1 comment:

f4nT4gHiro T4r4b4zz said...

Haha bob..seriously im telling u da truth kalau futher MA time kerja mesti akan ada rasa malas nak study and fikir balik 10x..and paling penting tanya niat sambung sebab ikot org or betol2x nak jadi MA holder??
Pasal kawan bukan kau saja berhadapan dgn perkara mcam tue..aku jugak sama..cuma aku ade bf yg dlm masa yang sama jadi bff aku..kalau tak ak maybe tngk movie sorg2x jugak adn kosong sekosongnya..paling lagi sedeyh kalau ada kawan yang buat kita jadi options saje.. lebyh baik dari tak ada.Betol mencari teman duka lara bukan mudah dan aku loser bab cari sapa kawan sapa lawan.