26.11.10

Exam 1.

Aku nak cakap pasal exam. Standardla bhai.

Tadi. Yeah baru habis satu paper edisi kelima. AYEA 3318 Industri dan Dasar Perindustrian Jepun. Apa macam? Well macam biasa study punya last minit. Kutip bahan sana sini dari kawan, fotokopi mana yang tak cukup sampai kau tak habis baca. Ya, tak terhabis baca pun aku, ngantok bagai weh. Dengar sana soalan masuk tajuk ni la, dari orang lain yang ni la masuk, haish macam-macam. Last minit kau baru struggle b4 siang esoknya paper malam tu la datang rajin nak buat nota tangan. Haram tak sempat baca pun. Malam tu lepak library jap tapi tak boleh masuk. apa yang dibaca Tengok past year, belek2 dan salin soalan tapi tak cari jawapan pun. Agak dah tak boleh masuk bila baca pukul 12 dah terlantar sampai pukul 7 pagi. Bangun tido baru terkial-kial nak study.

Hari kejadian. Dapat paper buka tengok soalan. DAMN! Ambik kau sekali 2 soalan past year betul-betul masuk tak ubah titik atau twist langsung apa-apa pun. Tersenyum diri sendiri. Nyesal. KahKahKahKah!

Pengajaran :
* Jangan study last minit lagi.
* Kalau baca setengah jam dekat bangunan exam tu dah tak boleh masuk dah. Tengok orang ja lebih.
* Cute bangat gadis-gadis dari fakulti lain boleh kita usha time-time exam ni. Motif.


Next paper : Sayang sama Prof Dollah

1 comment:

mRa amira said...

haha. usha abg jage exam lagi best woo! ^^

goodluckkk!